juli 16, 2024
Bitcoin (BTC) Crypto Nieuws

Bedrijven In Cryptocurrency Blijven Dalen

Na meer dan twee weken sinds FTX begon te dalen, is de cryptocurrency markt nog lang niet in de buurt van een opleving. In feite lijkt het risico toe te nemen nu beleggers zich afvragen of Genesis de huidige inzinking zal overleven en of er repercussies zullen zijn voor Digital Currency Group en Grayscale Bitcoin Trust.

Vandaag heeft de markt aandelen van Coinbase Global (COIN 2,47%) wel 10,3% omlaag gedreven, terwijl Silvergate Capital (SI 2,77%) 6,6% lager staat, Hut 8 Mining (HUT 1,34%) 12,9% lager staat en Canaan (CAN 5,16%) 10% lager staat. Om 14.45 uur ET staan de aandelen respectievelijk 9,5%, 5,4%, 9,7% en 10,1% lager.

Als respectievelijk een beurs en een bank zijn Coinbase en Silvergate ingehaald door de verkoop van cryptocurrencies door de markt, vandaar dat ze gegroepeerd zijn met FTX. En als de markt de komende jaren inderdaad minder actief is, zullen hun bedrijven daar zeker onder lijden.

De effecten van Grayscale zijn omvangrijker. Het aandeel wordt verkocht met een korting van 40% op de waarde van de Bitcoin die de trust bezit, deels omdat beleggers twijfelen aan de veiligheid van die activa.

Vandaag zei Coinbase, dat de activa van de trust in bewaring heeft, dat het 635.000 Bitcoin en meer dan een dozijn andere tokens voor de trust bezit.

Gezien de korting van Grayscale op de netto vermogenswaarden, heeft het bedrijf gezocht naar methoden om zijn trust te ontsluiten, misschien door omzetting in een ETF (waartegen de SEC zich heeft verzet) of via andere middelen.

En beleggers zijn bezorgd dat als deze hoeveelheid Bitcoin vrijkomt, de marktwaarde van de cryptocurrency snel zal instorten. Dit is waar bedrijven als Hut 8 Mining en Canaan in het spel komen.

Zij zijn afhankelijk van een hoge Bitcoinprijs om inkomsten te genereren, dus een grote trust als Grayscale die ongeveer $10 miljard aan Bitcoin verkoopt, zou desastreus zijn voor hun bedrijven, die al lijden onder de daling van Bitcoin gedurende een jaar.

De markt is momenteel niet bepaald dol op de crypto-business

Beleggers verkopen alles, ondanks het feit dat niet elk bedrijf met identieke gevaren wordt geconfronteerd.

Met extra inkomstenstromen uit clouddiensten en een stablecoin blijft Coinbase misschien wel de best geleide cryptocurrency exchange ter wereld. Als cryptocurrencies standhouden, wat veel beleggers momenteel misschien betwijfelen, zal dit bedrijf goed presteren.

De situatie is gevaarlijker voor Silvergate, Hut 8 en Canaan. We weten dat de deposito’s van Silvergate afnemen, wat voor elke bank onwenselijk is. En de daling van de waarde van Bitcoin kan het moeilijk maken om een winstgevende mijnbouwactiviteit te beheren.

Ik geloof dat de cryptobusiness op lange termijn veel potentieel heeft, maar er wordt momenteel veel hefboomwerking en speculatie uit het systeem gespoeld. Dit drijft de aandelenprijzen naar beneden, en het lijkt erop dat de inzinking nog enige tijd zal aanhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *