december 4, 2023
Crypto Nieuws Regulering

CFTC Heeft Verklaard Dat Er Cryptoregulering Moet Komen

Een lid van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC), genaamd Summer Mersinger, heeft verklaard dat zij van mening is dat de CFTC in de nabije toekomst waarschijnlijk zou overgaan tot het reguleren van cryptocurrencies. Mersinger sprak op 18 november over wat de Verenigde Staten nodig hebben om succesvolle wetgeving inzake cryptocurrencies vast te stellen, toen zij sprak op de Texas Blockchain Summit.

Volgens Mersingers schatting “is het waarschijnlijk 70-80% van waar we over spreken” op dit moment. “Voordat we verder kunnen met beleid, is het vrij duidelijk dat we een pauze moeten nemen, de feiten moeten verzamelen en meer inzicht moeten krijgen in wat er gebeurt.”

Mersinger meldde dat het proces succesvol verloopt. Ze zei dat het mogelijk was dat we “het educatieve stadium” voorbij waren en in het “actiestadium” waren beland. Het is onpartijdig, wat een van de redenen is waarom het zo’n aantrekkelijk politiek onderwerp is.

Mersinger gaf verdere toelichting door te verklaren dat het CTFC en de SEC op een dag hun geschil over de bevoegdheidsgrenzen van hun respectievelijke organisaties zouden oplossen. Zij ging verder met te zeggen dat de twee naast elkaar kunnen bestaan; het enige wat nodig is, is dat wij uitzoeken hoe we dat voor elkaar kunnen krijgen. Zij zouden daarbij hulp kunnen gebruiken:

Het is mogelijk dat het wetgevend orgaan geen andere keuze heeft dan een ultimatum te stellen: “Nee, nee, en nee, jullie moeten absoluut met elkaar samenwerken”. […] En hier is wanneer u gaat vergaderen, evenals het onderwerp dat u gaat bespreken.”

Misschien zullen digitale activa in de niet al te verre toekomst worden onderworpen aan regelgeving die de overlegging van levend bewijs van eigendom voorschrijft. Wij vertrouwen op dit soort steun en medewerking van de bedrijven die wij beheren. Het is denkbaar, ook al vragen we er niet vaak om. Mersinger antwoordde: “En ik denk dat dat eerlijk is.”

U neemt consumentenactiva en plaatst ze in dit centrale gebied dat de regelgevers kennen en zien en kunnen evalueren, maar “misschien is de controle gedecentraliseerd,” zei Mersinger. De staten zijn de eerste verdedigingslinie “totdat er een beslissing is op federaal niveau,” voegde Mersinger eraan toe. Er is een mogelijkheid dat Washington, DC af en toe schuldig is aan het negeren van het belang van de regeringen van de staten. Het doet me veel verdriet dat staten zo vaak worden verwaarloosd in politieke discussies.

De vorige maand werd de Republikein Brian Mersinger door de Democratische Vice President Joe Biden voorgedragen om zitting te nemen in het CTFC. Zij verklaarde dat het ongepast is dat de commissie via handhaving regelt, zoals zij zag hoe de commissie omging met Ooki DAO.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *