juli 16, 2024
Bitcoin (BTC) Crypto Ethereum (ETH) Litecoin Nieuws

Deze Bedrieglijke Cryptocurrency Kan Een Explosief Opwaarts Potentieel Bezitten In 2023

In 2019 zal de derde halvering van Litecoin plaatsvinden. Nu al beginnen cryptobeleggers er nota van te nemen.

Litecoin (LTC -0,90%) heeft een aanzienlijke waardestijging genoten, terwijl vrijwel elke andere belangrijke cryptocurrency in prijs is gedaald. Litecoin heeft in de afgelopen 30 dagen meer dan 30% gewonnen en is nu de dertiende grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie.

Bitcoin (BTC 0,52%) en Ethereum (ETH 2,41%) zijn bijvoorbeeld in dezelfde periode met respectievelijk 17% en 15% gedaald. Het is duidelijk dat de recente prijsontwikkeling van Litecoin meer onderzoek verdient.

De aanstaande “halvering” van Litecoin, officieel vastgesteld voor augustus 2023, kan de voornaamste reden zijn voor deze maandlange piek.

Met minder dan een jaar voor de volgende halvering van Litecoin kunnen beleggers zich voorbereiden op de enorme uitbraak naar boven die traditioneel volgt op elke halvering. Overweeg dit nader als je overweegt Litecoin te kopen.

Het belang van het halveren

Toen Litecoin in 2011 werd opgericht, was het bedoeld als een vereenvoudigde versie van Bitcoin, vandaar de naam. Hoewel er andere belangrijke veranderingen zijn tussen deze twee cryptocurrencies, blijft het halveren ongewijzigd.

Dit verwijst naar een verschuiving in de snelheid waarmee nieuwe munten in omloop worden gebracht. Elke vier jaar neemt het tempo waarin nieuwe munten worden toegevoegd met de helft af.

De eerste Litecoin halvering vond plaats in 2015, en de tweede zal plaatsvinden in 2019. Dit is allemaal algoritmisch geprogrammeerd, en niemand kan het schema veranderen.

Waarom is dit bijgevolg belangrijk voor handelaars? Het biedt hen een gemakkelijke manier om de markt in eerste instantie te timen. Ze weten dat een halvering elke vier jaar voorkomt en kunnen zich goed voorbereiden.

Aangezien de huidige Litecoin halvering plaatsvond in 2019, zal de volgende waarschijnlijk plaatsvinden in augustus van 2023. Ten tweede maakt de rekenkundige precisie van de halvering het eenvoudig om vraag en aanbod van Litecoin in te schatten.

Het beste van alles is dat handelaren nu eerdere gegevens kunnen bekijken. Toen Litecoin in 2011 begon, was het effect van de halvering volledig theoretisch. Het doel was om Litecoin in de loop der tijd te laten leeglopen. Op papier klonk het geweldig, maar werkte het ook echt?

Op basis van het bewijs van Litecoin in 2015 en 2019 is er een zeer voorspelbaar patroon: De waarde van Litecoin stijgt vóór de halvering, gevolgd door een aanzienlijke waardepiek daarna.

Overweeg dit voordat je investeert

Uiteraard zijn cryptomarkten gevoelig voor dramatische prijsvolatiliteit, dus verwacht geen consistente prijsstijging voor Litecoin tot augustus 2023.

Volgens technische handelaren die grafiekpatronen analyseren om te voorspellen hoe een cryptocurrency in de toekomst zal presteren, is een belangrijk element om in gedachten te houden dat Litecoin en Bitcoin een historisch prijsverband lijken te hebben.

Dit verband kan niet te ver afwijken van het evenwicht, of de markt zal zich automatisch aanpassen. Met andere woorden, als Litecoin oververhit begint te raken en Bitcoin het niet kan bijbenen, is een prijscorrectie onvermijdelijk.

Daarom moet je voorzichtig zijn tijdens het toevoegen van Litecoin aan je portefeuille. Gezien het feit dat Litecoin nu oververhit lijkt te zijn, zou een prijscorrectie voor het eind van het jaar kunnen plaatsvinden.

De gemiddelde prijsverwachting voor Litecoin in december is $58,36, wat neerkomt op een daling van ongeveer 24% vanaf de huidige prijs van $77,55. Maar andere analisten waarschuwen dat de daling kan oplopen tot 50 procent vanaf het huidige niveau.

Litecoin kopen?

Litecoin is in veel opzichten een sluw crypto spel. De meerderheid van de beleggers laat Litecoin misschien links liggen ten gunste van Bitcoin. Bovendien, omdat Litecoin een soort “Bitcoin Lite” is, kunnen veel beginnende beleggers geloven dat de twee valuta’s gelijk zouden bewegen.

Gezien de huidige trends heeft Litecoin echter het potentieel om veel anders te handelen dan Bitcoin. In de afgelopen maand klom de waarde van Litecoin, terwijl die van Bitcoin daalde.

In 2023 is Litecoin absoluut de moeite waard om in de gaten te houden, vooral als je cryptoportefeuille op dit moment maar één winnaar nodig heeft.

Ik observeer de prestaties van Litecoin tot het eind van het jaar en begin 2023 kan ik beginnen met accumuleren in een poging te profiteren van het groeiende momentum. Als deze stap succesvol is, zal ik me zeker aansluiten bij de cryptobandwagon voor de halvering van Bitcoin in 2024.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *