juli 16, 2024
Crypto Nieuws

Dit Cryptocurrency Aandeel Heeft Zojuist Een Enorme Goedkeuring Gekregen

Alphabet heeft officieel Coinbase geselecteerd als hun betalingsverwerker voor Google Cloud klanten.

De volatiliteit van de kapitaal- en cryptocurrency markten in 2022 is niet onverwacht. Het tijdperk van meme stocks en stijgende activa lijkt zo ver weg. Sinds de beursintroductie in april 2021 is Coinbase (COIN 0,19%) een van de meest bekeken aandelen van de Nasdaq. Het bijhouden van de vorderingen van het bedrijf is moeilijk geworden in het licht van de toenemende zorgen over de regelgeving voor de cryptomarkten en de afnemende belangstelling van beleggers.

Toch heeft Coinbase, ondanks al deze onrust, aanzienlijke vooruitgang geboekt. In dit essay zullen we onderzoeken hoe Coinbase is begonnen de basis te leggen om een volledig cryptoconglomeraat te worden en verder te gaan dan een handelsbeurs.

Big tech wordt beïnvloed door Wall Street

Coinbase onthulde in de zomer dat het samenwerkt met vermogensbeheerder BlackRock. Specifiek gaat het om de Aladdin-software voor risicobeheer van BlackRock. Op hoog niveau gebruiken hedgefondsen en andere financiële organisaties de software van Aladdin om analyses uit te voeren op aandelen, obligaties, deviezen, derivaten en andere activa. Hoewel het een verbazingwekkende lijst van activaclassificaties is, kunt u nog iets anders bedenken? Coinbase wel.

Volgens een persverklaring gepubliceerd op Coinbase’s blog, heeft BlackRock de beurs gekozen om op te treden als zijn integrator voor het leveren van “crypto trading, custody, prime brokerage, en rapportage diensten aan Aladdin’s Institutionele klantenbestand die ook Coinbase klanten zijn.”

Hoewel deze samenwerking nog in de kinderschoenen staat, is het misschien niet verwonderlijk dat andere grote bedrijven, zij het op andere gebieden, er kennis van hebben genomen. De internetgigant Alphabet ging vorige week nog een strategische samenwerking aan met Coinbase. Laten we onderzoeken waarom dit een belangrijke vooruitgang is voor Coinbase en het cryptocurrency ecosysteem.

Is deze samenwerking belangrijk?

De overeenkomst van Alphabet met Coinbase heeft verschillende kanten, en beide partijen hebben er baat bij.

Alphabet heeft er in wezen voor gekozen om Bitcoin, Ether en Dogecoin te accepteren als betaling voor zijn clouddiensten. Coinbase zal deze transacties aandrijven via zijn Coinbase Commerce product. Dit is een intrigerende situatie voor Coinbase, omdat kan worden gesteld dat als Alphabet’s cloudplatform blijft uitbreiden, Coinbase’s infrastructuur meer transacties mogelijk zal maken.

De twee meest onzekere factoren zijn de mate van acceptatie van cryptobetalingen en het groeiende aantal cryptomunten dat door Google Cloud wordt ondersteund.

Dit is een fantastische ontwikkeling voor Coinbase, maar het is ook een grote overwinning voor Alphabet. Amazon en Microsoft zijn marktleiders in cloud computing, maar Alphabet’s Google Cloud platform wint snel aan marktdominantie. Volgens de samenwerkingsovereenkomsten is Coinbase “Google Cloud geselecteerd als strategische cloudprovider voor de ontwikkeling van verbeterde exchange- en dataservices.

Daarnaast zal Coinbase het robuuste rekenplatform van Google Cloud gebruiken om blockchaingegevens op schaal te analyseren en het hoogwaardige glasvezelnetwerk van Google om het wereldwijde bereik van zijn cryptocurrency-diensten uit te breiden.”

CNBC meldt dat Coinbase enkele van zijn bestaande apps zou verwijderen van Amazon’s AWS-cloudplatform. Dit is een belangrijke ontwikkeling voor Alphabet. De leiding van Coinbase heeft zich niet laten afschrikken door de cryptowinter, ondanks het feit dat het nog vroeg in het spel is. Ondanks kelderende activaprijzen en minder handelsvolumes heeft de leiding van Coinbase actief gestreefd naar institutionele adoptie van cryptocurrencies.

Let op de waarde

Owen Lau is onderzoeksanalist voor aandelen bij Oppenheimer. Hij heeft momenteel een Buy rating en een koersdoel van $107 op het aandeel. In een recent interview werd hij ondervraagd over de gevolgen van deze samenwerking en wat dit kan betekenen voor Coinbase.

Interessant, maar niet verrassend, verklaarde Lau niet specifiek of deze transactie op korte termijn een impact zal hebben op Coinbase-aandelen. Aangezien de markten momenteel een cryptowinter beleven, meent hij dat beleggers het best gediend zijn met voorzichtigheid.

Coinbase zal naar verwachting op 3 november winst rapporteren over het derde kwartaal van 2022. Hoewel er wat volatiliteit op korte termijn kan zijn in de dagen voorafgaand aan de winst, zouden verstandige beleggers moeten wachten tot na het winstrapport voordat ze een oordeel vellen over het bedrijf.

Hoewel Coinbase aanzienlijk onder zijn hoogtepunten handelt, is het nog steeds een zeer speculatief bedrijf. Tijdens het gesprek zullen beleggers vrijwel zeker meer te weten komen over de vorderingen van het bedrijf met BlackRock, Alphabet en andere mogelijke allianties.

Cryptocurrency zal vrijwel zeker in de een of andere vorm blijven bestaan. De betekenis ervan binnen de bredere economie en financiële markten zal ongetwijfeld veranderen. Beleggers zouden echter moed moeten putten uit het feit dat ’s werelds toonaangevende financiële en technologische bedrijven niet alleen actief zijn met cryptocurrencies, maar ook geassocieerd zijn met Coinbase.

Voor beleggers met een langetermijnvisie op de markt zou Coinbase een fantastisch bedrijf kunnen zijn om te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *