juni 17, 2024
Blockchain Crypto Nieuws

Er Is Gesuggereerd Dat Te Veel Tijd Wordt Besteed Aan Cryptoregulering

Michael Hsu, het waarnemend hoofd van de OCC in de Verenigde Staten, is bezorgd dat de autoriteiten “te veel tijd besteden aan crypto” in plaats van andere dringende problemen in de financiële en technologische sector aan te pakken.

Tijdens een interview met Reuters op 13 oktober uitte OCC-chef Rob McEwen, die bekend staat als sceptisch over cryptocurrencies, zijn bezorgdheid over het feit dat cryptocurrencies “veel mentale ruimte innemen voor heel veel mensen” op het gebied van regelgeving.

Sinds mei 2021 was Hsu beheerder van het federale banksysteem en chief economic officer voor het Office of the Comptroller of the Currency (OCC).

Tijdens zijn ambtsperiode heeft hij gepleit voor strenger toezicht op de cryptocurrency-industrie en strengere criteria voor stablecoins. Daarnaast heeft hij gewezen op de noodzaak van een voorzichtige aanpak van de wetgeving inzake cryptocurrency in het licht van de “rode vlaggen” die de explosieve groei van de sector met zich meebrengt.

In een interview met Reuters verklaarde hij: “We besteden te veel tijd aan crypto,” en vervolgde: “Het is fascinerend, het heeft lastige problemen… maar in verhouding tot andere technologische en financiële zorgen, geloof ik dat we nu een soort overgewicht hebben voor crypto.”

Hsu vervolgde met: “De hardnekkige bezetting van de hersenruimte, het begint me nu zorgen te baren dat we die tijd en aandacht niet aan andere dingen besteden,” in verwijzing naar fintech, een onderwerp waarvan hij vorige maand benadrukte dat er onmiddellijk toezicht nodig was om een “ernstig probleem of crisis” te voorkomen door de ongebreidelde expansie van de sector. Hsu doelde op fintech toen hij deze verklaring aflegde.

Fintech is de toekomst van de financiële sector, aldus het hoofd van de OCC, die ook gelooft dat gerichte middelen nodig zijn om het succes van fintech op de lange termijn te verzekeren.

Hij merkte op dat het heden de toekomst is, dus ik zeg dat we er het beste van moeten maken.

In een toespraak die hij op 11 oktober hield op een forum van de Harvard Law School, beschreef Hsu de cryptocurrency business als “een onvolwassen onderneming gebouwd op een onvolwassen technologie”. De ideeën van Hsu zijn dan ook zeer verschillend.

Hsu uitte ook zijn ongenoegen over de kennelijke exploitatie van het FOMO-syndroom door de crypto-industrie, die roekeloze speculatie in plaats van innovatie aanmoedigt. Hij verklaarde: “Beloften van innovatie en inclusie verhullen vaak dat crypto’s een goudkoortsgevoel bevorderen dat gebruik maakt van de angst van mensen om de volgende Google of Amazon te missen.” Hsu uitte ook zijn ongenoegen over de kennelijke exploitatie van het FOMO-syndroom door de crypto-industrie.

Volgens Hsu “komt mijn argwaan tegenover crypto voort uit ontevredenheid,” en de reden daarvoor is dat “de meest veelbelovende concepten zijn verdrongen door opwinding en een bezorgdheid over de handel.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *