december 4, 2023
Crypto Ethereum (ETH) Nieuws Solana (SOL)

Ethereum vs Solana

Beide prominente cryptocurrencies zijn beschikbaar voor aankoop. Maar welke is de beste?

Ethereum (ETH -1,30%) en Solana (SOL -4,16%) zijn twee van de meest prominente cryptocurrencies ter wereld. Ethereum domineert de markt. En Solana is een zeer nieuwe maar echt fascinerende speler. In termen van consumenten en ontwikkelaars hebben beide aanzienlijke vooruitgang geboekt ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit jaar is de waarde van beide cryptocurrencies gedaald samen met de bredere cryptocurrency markt.

Welke van deze twee cryptospelers is na de verliezen van dit jaar de beste investering in termen van toekomstig potentieel? Adria Cimino en Keith Noonan, beide schrijvers bij The Motley Fool, beargumenteren het argument voor elke optie.

Een marktleider die nog beter wordt

Zelfs na een langverwachte update is de prijs van Ethereum volgens Adria Cimino (Ethereum) dit jaar tot nu toe met 64% gedaald. Ik beschouw dit echter als een koopkans. De prijs van Ethereum is samen met de hele cryptocurrency markt gedaald. Dit komt omdat beleggers op zoek zijn naar de meest veilige investeringen in het licht van de huidige economische onzekerheid.

Het goede nieuws is dat de val van Ethereum niet te wijten is aan een fout in Ethereum zelf. In werkelijkheid heeft deze blockchain veel te bieden. Het is de op één na grootste cryptocurrency ter wereld en is toonaangevend op het gebied van gedecentraliseerde apps en niet-fungibele tokens. Het is ook een platform dat ontwikkelaars aantrekt.

Volgens een onderzoek van Electric Capital kiest ongeveer 25 procent van de op blockchain gerichte ingenieurs ervoor om op Ethereum te werken. Dit is veelzeggend omdat het aangeeft dat mensen Ethereum nu nuttig vinden en vertrouwen hebben in de toekomst van het platform.

Dit is echt een positief punt. Ethereum staat op het punt van verbetering. Vorige maand voltooide het “The Merge”, een onderdeel van een algemene revisie. The Merge betekende Ethereum’s overgang van proof-of-work naar proof-of-stake voor transactie validatie. Proof-of-stake verminderde het energieverbruik van Ethereum met bijna 99%.

De volgende fase van de verbetering staat bekend als “sharding”. Hiermee wordt de Ethereum-database horizontaal verdeeld om netwerkcongestie te verlichten. Hierdoor zouden twee van Ethereums meest urgente problemen moeten verdwijnen: de trage transactiesnelheid en de buitensporige transactiekosten. Volgend jaar wil Ethereum sharding implementeren.

Gezien al dit potentieel lijkt het een uitstekend moment om in deze marktleider te investeren. Uiteraard zal de vooruitgang niet van vandaag op morgen plaatsvinden. En zelfs als de economische situatie verbetert, kan het enige tijd duren voordat Ethereum zich herstelt. In eerste instantie zullen beleggers wellicht de voorkeur geven aan enkele kleinere, riskantere spelers.

Maar Ethereum zal uiteindelijk aantonen dat het succesvol kan blijven in de cryptowereld. En beleggers die zich vandaag bij het verhaal aansluiten, kunnen ook profiteren.

De voordelen van Solana maken het misschien explosiever.

Keith Noonan (Solana): Solana kan veel meer transacties per seconde verwerken en heeft lagere transactiekosten dan Ethereum, dat momenteel de marktleider is als het gaat om Layer 1-oplossingen.

Solana wordt wel een “Ethereum killer” genoemd vanwege zijn snelheid en transactiekosten, hoewel het niet noodzakelijkerwijs het belangrijkste blockchain-toepassingsnetwerk hoeft te verdringen om superieure winsten te behalen. Solana is de negende grootste cryptocurrency in termen van marktkapitalisatie, met een marktkapitalisatie van meer dan 11 miljard dollar, maar het wordt gewaardeerd op slechts een tiende van Ethereums marktwaarde van 163 miljard dollar.

De kleinere marktkapitalisatie van Solana betekent dat haar munt een betere route naar snelle groei kan hebben, waarbij verbeteringen en acceptatiewinsten voor haar blockchainnetwerk het vermogen hebben om de waarderingsnaald meer te verplaatsen dan vergelijkbare triggers voor Ethereum.

Solana heeft voordelen in termen van schaalbaarheid, hoewel Ethereum superieur lijkt te zijn in termen van functionaliteit en betrouwbaarheid. De snelheid en kostenvoordelen van het netwerk zouden ertoe kunnen bijdragen dat het aan populariteit blijft winnen als netwerk voor transacties, digitale portemonnees en apps, en daarmee bijdraagt aan de waardering van de munt.

Het Solana-netwerk hoeft Ethereum niet te onttronen om van zijn token een meer winstgevende investering voor beleggers te maken. Als beide netwerken over vijf jaar nog steeds de belangrijkste Layer 1-oplossingen zijn, verwacht ik dat de cryptocurrency van Solana meer winst zal opleveren.

Ether versus Solana?

Ethereum en Solana kunnen beide op lange termijn succes boeken door steeds meer gebruikers, ontwikkelaars en investeerders aan te trekken. En dit zou er ook toe kunnen leiden dat deze cryptospelers mettertijd in waarde stijgen.

Waarin moet u nu investeren? Dat hangt af van uw benadering van beleggen. Beleggers die op zoek zijn naar een lager risico voelen zich misschien meer op hun gemak bij Ethereum, de marktleider. Maar wie bereid is wat meer risico te nemen, vindt Solana momenteel misschien de beste optie. Het is nog vroeg in zijn ontwikkeling, en komende katalysatoren kunnen leiden tot aanzienlijke winsten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *