juli 16, 2024
Crypto Nieuws Regulering

FTX Stond Onder Druk Van De Commissie

De voorzitter van een subcommissie van het Huis in de Verenigde Staten heeft de druk op de huidige en voormalige CEO’s van de bitcoinbeurs FTX opgevoerd en geëist dat zij financiële informatie over de beurs onthullen.

Vragen aan de CEO

“De consumenten, voormalige werknemers en het publiek van FTX hebben antwoorden nodig,” zei Raja Krishnamoorthi, voorzitter van de Subcommissie Economisch en Consumentenbeleid, in een brief van 18 november aan de voormalige FTX CEO Sam Bankman-Fried en de huidige FTX CEO John J. Ray III.

In zijn volgende verklaring legde Srinivas Krishnamoorthi uit dat het subcomité “uitgebreide informatie zocht over de aanzienlijke liquiditeitsproblemen waarmee FTX werd geconfronteerd, de onverwachte beslissing van het bedrijf om faillissement aan te vragen, en het mogelijke effect dat deze acties zouden kunnen hebben op consumenten die gebruik maakten van uw beurs”.

Geëiste documenten

Hij eiste dat de beurs hem een verscheidenheid aan financiële documenten zou verstrekken, zoals informatie over de liquiditeitsproblemen van de beurs, balansen van vóór de ineenstorting begin november, een lijst van de cryptocurrency-holdings die het momenteel bezit, en een strategie voor hoe het zijn klanten zou compenseren. De beurs voldeed aan zijn eis en stuurde hem de documenten.

Daarnaast informeerde Krishnamoorthi naar details over wie de financiële aspecten van de beurs beheerde, of FTX al dan niet communiceerde met de chief executive officer van Alameda Research, Caroline Ellison, en de aard van een “achterdeur” die werd gebruikt om geld over te maken zonder medeweten van de accountants of andere FTX-afdelingen.

Op 30 augustus werden voormalige en huidige leden van het FTX management aangemaand om te antwoorden op het verzoek van Bankman om bewijs dat de inspanningen van het bedrijf om fraude en oplichting te voorkomen aantoont.

Elk van Binance.US, Coinbase, Kraken en KuCoin ontving een brief met exact dezelfde informatie.

De toekomst van FTX

FTX heeft tot 1 december de tijd om de nodige documenten te verzamelen zodat het panel kan bepalen “wat er fout ging bij FTX” en welke acties het Congres moet uitvoeren om te garanderen dat de cryptocurrency-handel “naar behoren wordt gereguleerd en beleggers worden beschermd.” FTX heeft ook de verplichting om ervoor te zorgen dat beleggers worden beschermd.

In december zal een hoorzitting worden gehouden om de ineenstorting van FTX en de “bredere vertakkingen voor het ecosysteem van digitale activa” te onderzoeken, volgens een aankondiging van het House Financial Services Committee van het Amerikaanse Congres op 16 november. Deze aankondiging komt vlak na de deadline die het subcomité heeft vastgesteld.

In een brief van 16 november deden Elizabeth Warren en Richard Durbin soortgelijke verzoeken met betrekking tot de ondergang van FTX, en de brief van Krishnamoorthi volgt in dit opzicht tempo. De brief was gericht aan Bankman-Fried en Ray.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *