juli 16, 2024
Bitcoin (BTC) Crypto Nieuws

Goud En Bitcoin? Dit Is De Mooiste Kans Om In Jaren In Aandelen Te Beleggen

De defensieve en cyclische aandelenmarkten zijn gedaald. In veel gevallen presteren bedrijven echter goed, wat een beleggingskans biedt.

Is de beste beleggingskans op dit moment goud, Bitcoin of de aandelenmarkt? Voor mij is er geen concurrentie. Het zijn de hele weg allemaal aandelen. Bovendien geloof ik niet dat er in jaren een beter moment is geweest om in aandelen te beleggen.

De waarde van Bitcoin ten opzichte van de Amerikaanse dollar en het Britse pond is aanzienlijk lager dan een jaar geleden.

En de goudprijs valt tot nu toe dit jaar tegen. Het is dus haalbaar dat de slechte prestaties de komende jaren aanhouden.

De waarde van goud kan echter stijgen als andere activa dalen. Het kan bijvoorbeeld een lonende investering zijn als de inflatie hoog is.

En sommige beleggers zien Bitcoin als digitaal goud. Bijgevolg kunnen beide activa de komende jaren goed presteren voor beleggers. Ik laat me echter door geen van beide verleiden.

In potentie produceren bedrijven waarde

De bedrijven die ten grondslag liggen aan aandelen hebben het vermogen om rijkdom te creëren. En dat doen ze door waardevolle goederen en diensten te leveren.

Bedrijven kunnen inderdaad hun inkomsten en activa uitbreiden terwijl ik hun aandelen bezit. En de aandelenmarkt als geheel heeft de eer de beleggingscategorie te zijn met de beste prestaties op lange termijn.

De aandelenmarkt stijgt echter niet in een rechte lijn. En de afgelopen maanden hebben veel aandelen een venijnige berenmarkt meegemaakt.

Maar deze daling heeft mij een fantastische kans op lange termijn in aandelen en aandelen geboden.

Al het negatieve economische en geopolitieke nieuws heeft beleggers bezorgd gemaakt over de toekomst van het bedrijf. En een ongunstige stemming leidde tot een daling van de aandelenkoersen.

Maar in veel situaties lijken de dalingen onterecht. En wel omdat bedrijven solide financiële resultaten en optimistische vooruitzichten blijven publiceren.

Niettemin is dit geen universele conclusie. Sommige bedrijven hebben gefaald en daarom lijkt het redelijk dat hun aandelenwaarden zijn gedaald.

Niettemin geloof ik dat het huidige klimaat geweldig is voor waardegeoriënteerde langetermijnbeleggers zoals ikzelf. En de omstandigheden lijken gunstig voor conventioneel onderzoek en analytische talenten om invloed uit te oefenen.

De conclusie is dat er vandaag mogelijkheden zijn voor aanzienlijke langetermijnrendementen door een voorzichtige aandelenselectie.

Een opmerkelijke kans

En de huidige markt is een unieke kans om goede defensieve en cyclische aandelen te identificeren. Ik heb eerder gewaarschuwd voor de gevaren van het aanhouden van cyclische aandelen.

Verschillende lijken echter dicht bij hun cyclische dieptepunten. En de volgende operationele verbetering zou wel eens aanstaande kunnen zijn.

Het timen van een aankoop van cyclische aandelen is altijd moeilijk. En het blijft voor mij essentieel om selectief te zijn. Voor mij lijkt de bredere economische achtergrond echter ondersteunend voor cyclische beleggingen, hoewel ik me daarin kan vergissen.

Als ik echter op het juiste moment in een cyclisch bedrijf investeer, kan het me over meerdere jaren een rendement opleveren dat de beste groeiende bedrijven in de schaduw stelt.

Dergelijke resultaten zijn echter nooit zeker. En ik kan nog steeds geld verliezen met cyclische aandelen.

Desondanks heb ik de afgelopen weken conservatieve en cyclische aandelen gekocht. En ik werk hard aan mijn watchlist om nieuwe kansen te ontdekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *