juli 16, 2024
Blockchain Crypto dApp Ethereum (ETH) NFT Nieuws

Kan Ethereum je rijk maken in 2023?

De daling van dit jaar vertegenwoordigt niet het potentieel van Ethereum.

Dit jaar heeft Ethereum (ETH 0,26%) hetzelfde traject gevolgd als de hele cryptocurrency markt. En dat is een neerwaartse richting. De waarde van de markt als geheel daalde tot ongeveer $ 800 miljard van meer dan $ 3 biljoen een jaar eerder. Ethereum, de op één na grootste cryptocurrency ter wereld, ligt op koers voor een verlies van 68% op jaarbasis.

Dit is moeilijk geweest voor beleggers in Ethereum. Het goede nieuws is dat deze prestaties niet indicatief zijn voor het potentieel van de toonaangevende cryptocurrency. Tijdens marktdalingen kiezen beleggers veiliger activa en laten risicovolle zoals cryptocurrency links liggen. De vraag is nu of Ethereum in 2023 een ommekeer zal kennen. En kan deze toonaangevende cryptocurrency je rijk maken? Laten we het uitzoeken.

Doeltreffendheid in de loop der tijd

De huidige prestaties van Ethereum kunnen je deprimeren. Maar de cryptocurrency is in de loop der tijd in waarde gestegen, en na elke episode van daling is hij blijven groeien.

Dit komt waarschijnlijk door de wijdverspreide kracht van deze cryptocurrency. Ethereum is een blockchainplatform met zijn eigen inheemse munt, Ether. De blockchain is opgekomen in de voorhoede van gedecentraliseerde apps (dApps) en niet-fungibele munten (NFTs). Ethereum herbergt bijna 3.000 dApps in verschillende sectoren, waaronder bankwezen, technologie en gaming.

In de toekomst zou zijn plaats in de financiën wel eens heel cruciaal kunnen zijn. Gedecentraliseerde financiën hebben het vermogen om het wereldwijde commerciële landschap te veranderen. Houders van cryptocurrency kunnen bijvoorbeeld geld lenen of uitlenen of betalingen doen zonder dat er een derde partij aan te pas komt.

Volgens CryptoSlam is Ethereum de grootste blockchain in termen van NFT-verkoopvolume door de tijd heen en in de afgelopen dagen.

Vandaag is Ethereum in een sterkere positie dan ooit tevoren om te stijgen. Dat komt doordat de cryptospeler midden in een update-inspanning zit die zijn grootste problemen wegwerkt. Ik doel op het energieverbruik, het trage tempo en de buitensporige kosten.

De overstap naar stake proof

Dit najaar voltooide Ethereum “de samenvoegingsfase”. Door de samenvoeging verschoof Ethereum van het energie-intensieve proof-of-work validatiemechanisme naar de proof-of-stake benadering. Hierdoor daalde het energieverbruik van Ethereum met meer dan 99%. Proof of work vereist ingewikkelde berekeningen. Proof of stake niet.

Proof of stake beloont miners ook niet met tokens. Samen met een Ethereum fee-burning mechanisme zou dit het tokenaanbod op termijn moeten beperken. En dit zou een prijsstijging in de loop der tijd in stand moeten houden.

Wat betreft snelheid en kosten zou de voor 2023 geplande sharding-update van Ethereum moeten volstaan. Het doel van sharding is om een werklast horizontaal te verdelen over een database. Dit voorkomt congestie, verhoogt de snelheid en verlaagt de transactiekosten. Sharding heeft het potentieel om 100.000 transacties per seconde mogelijk te maken.

Laten we nu terugkeren naar onze oorspronkelijke vraag: Kan Ethereum je in 2023 rijk maken? Niemand kan voorzien wanneer de volgende golf van voordelen zich zal voordoen. Ondanks de moeilijkheden van dit jaar is het haalbaar dat gunstige ontwikkelingen en marktkracht kunnen leiden tot een opleving van Ethereum in 2023.

Gezien de bovengenoemde attributen heeft Ethereum wat nodig is om terug te keren naar de piek van vorig jaar. Als dit gebeurt, kun je een investering van $1.000 nu omzetten in ongeveer $4.000 in de toekomst. Ethereum heeft het potentieel om deze benchmark na verloop van tijd te overtreffen als de cryptocurrency markt een vlucht neemt.

Uiteraard is er geen manier om dit alles te garanderen. Bovendien maakt het feit dat cryptocurrency een jonge business is het extra gevaarlijk. Investeer daarom alleen wat je je kunt veroorloven te verliezen.

Ethereum is een goede optie als je een ambitieuze belegger bent die op zoek is naar de cryptokampioenen van morgen. Het zou je kunnen helpen je vermogen in 2023 en daarna te laten groeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *