juli 16, 2024
Bitcoin (BTC) Crypto Ethereum (ETH) Litecoin Mining Nieuws

Kan Litecoin $100 Bereiken Na Een Stijging Van 40% In De Afgelopen 30 Dagen?

Als gevolg van een halvering volgend jaar kan Litecoin in waarde stijgen tot 2023.

In de nasleep van de ineenstorting van crypto-beurs FTX is Litecoin (LTC -0,83%) een van de weinige grote cryptocurrencies die stijgt. In de afgelopen dertig dagen is Litecoin met meer dan 40 procent gestegen, maar Bitcoin en Ethereum zijn met bijna 25 procent gedaald.

Litecoin wordt momenteel verhandeld op ongeveer $78, en gezien het vorige traject geloven sommige handelaren dat het de komende maanden $100 kan bereiken. Dit zou een nieuwe stijging van meer dan 40% betekenen.

Dit klinkt misschien overdreven optimistisch, maar een belangrijke gebeurtenis in augustus 2023 zou deze ambitieuze prijsverwachting binnen een jaar haalbaar kunnen maken.

De tweedeling van Litecoin

De belangrijkste oorzaak van de recente prijsstijgingen wordt halvering genoemd, en het is een van de meest opwindende elementen van een proof-of-work cryptocurrency zoals Litecoin.

Bij een halvering wordt de verandering in het aanbod van de cryptocurrency algoritmisch berekend. Dit heeft directe gevolgen voor mijnwerkers, want de beloning voor het genereren van nieuwe munten wordt gehalveerd.

Momenteel ontvangen mijnwerkers van Litecoin 12,5 munten voor het succesvol delven van een nieuw blok. In augustus 2023 wordt dit aantal 6,25. In 2027 zal dit getal toenemen tot 3,125. Het eindresultaat is dat het aanbod van Litecoin in de loop der tijd langzamer stijgt.

Litecoin heeft, net als Bitcoin, om de vier jaar last van een van deze halveringen, en beide gebeurtenissen in het verleden (in 2015 en 2019) hebben geleid tot een prijsstijging.

Handelaren merken op dat Litecoin tijdens eerdere halveringen een vergelijkbaar patroon heeft vertoond: een marktbodem, een langzame stijging van de prijs in de aanloop naar de halvering, en een scherpe versnelling van de prijs rond het moment van de halvering die langdurig aanhoudt.

Als cryptomijnbouw wordt vergeleken met goudmijnbouw, dan wordt het prijseffect van de halvering intuïtief duidelijk. Stel je voor dat ’s werelds gouddelvers om de vier jaar zouden verklaren dat ze in de toekomst nog maar half zoveel goud uit hun mijnen zouden kunnen halen als in het verleden.

Dat zou de goudprijs waarschijnlijk doen stijgen. In veel opzichten ondervindt Litecoin momenteel hetzelfde probleem.

Zindert Litecoin?

Uiteraard is het enige probleem dat Litecoin oververhit kan raken. De huidige instroom van cryptobeleggers in Litecoin drijft de prijs van Litecoin te snel en buitensporig omhoog.

Gedurende een periode van twee weken steeg de waarde van Litecoin met 75%. In een periode van 24 uur ging er $1 miljard in Litecoin. Dat is duidelijk onhoudbaar op lange termijn.

Op relatieve basis handelt Litecoin momenteel op een hoogtepunt van een jaar ten opzichte van Bitcoin. Daarom verwachten sommige handelaren een correctie tegen het eind van het jaar om de waarden van Litecoin en Bitcoin weer in overeenstemming te brengen.

Hoe omvangrijk zal deze correctie zijn? Bij CoinMarketCap verwachten cryptoliefhebbers momenteel een prijs van $58,36 tegen het eind van het jaar, terwijl cryptohandelaren een prijs van $55,23 voorzien. Bijgevolg is een prijscorrectie van minstens 25% waarschijnlijk.

Wanneer zal de prijs van Litecoin $100 bereiken?

Bijgevolg is de meest waarschijnlijke uitkomst dat Litecoin wat van zijn momentum zal verliezen en een deel van zijn recente prijswinsten zal terugdraaien.

Dit sluit bijna de mogelijkheid uit dat Litecoin tegen het eind van het jaar $100 bereikt. De Kerstman zal je kousen niet vullen met Litecoin cryptowinsten in 2022.

Maar hoe zit het met 2023? Gedurende deze tijd heeft Litecoin het beste potentieel voor een langdurige stijging. Dit is het patroon dat we hebben gezien bij twee eerdere Litecoin halveringen, en er is geen reden om te denken dat het deze keer anders zal zijn.

Daarom is Litecoin zinvol als investering voor de lange termijn. Er is een bekende trigger aanwezig, evenals eerdere bewijzen van prijsstijgingen veroorzaakt door vergelijkbare omstandigheden.

En laat de mogelijke gunstige psychologische impact van cryptobeleggers die eindelijk afscheid kunnen nemen van een zeer moeilijk jaar niet buiten beschouwing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *