december 4, 2023
Crypto Nieuws Regulering

Leden Van De Gemeenschap Debatteren Over Waarom De Inflatie Niet Meer Mensen Naar Crypto Lokt

Sommige leden van de cryptocurrency-gemeenschap hadden goede hoop dat stijgende prijzen meer mensen zouden aanmoedigen om te investeren in de markt voor cryptocurrencies; dit is echter niet gebeurd in de mate waarin zij dat hadden verwacht. Op de site r/bitcoin stond dit onderwerp centraal in een debat, waarin de gemeenschap de redenen besprak waarom meer inflatie niet meer mensen naar de cryptocurrency-markt lokt.

Een gebruiker op Reddit legde uit dat ze de beslissing namen om te investeren in cryptocurrency omdat ze geloofden dat het een goede afdekking zou zijn tegen inflatie in het geval dat de prijzen zouden blijven stijgen als gevolg van factoren zoals de Federal Reserve die meer geld creëert en de overheid die steeds meer dollars uitgeeft.

De gebruiker verklaarde dat ze hoge verwachtingen hadden dat anderen in de subreddit hun voorbeeld zouden volgen. Het lid van de gemeenschap kan echter niet begrijpen waarom dit niet de situatie is.

In reactie hierop gaf een gebruiker van Reddit de volgende uitleg: “Meer inflatie betekent dat de prijzen voor consumentenzaken omhoog gaan.” Hierdoor meent een lid op Reddit dat mensen “weinig te investeren hebben”, wat betekent dat ze liever in hun meest basale materiële behoeften voorzien dan te speculeren op cryptocurrency.

Lemand anders sprong in om het eens te zijn met wat werd gezegd en stelde dat als het buiten koud is, mensen liever gas gebruiken om hun huis te verwarmen dan te investeren in “sketchy shitcoins.”

In die tijd bracht iemand anders het feit ter sprake dat de Amerikaanse dollar (USD) dit jaar tot nu toe uitzonderlijk goed heeft gepresteerd. Volgens de gebruiker is de waarde van de Bitcoin dit jaar tot een historisch dieptepunt gedaald, gemeten aan de waarde van de Amerikaanse dollar.

Een gebruiker stelt verder dat de wijdverspreide angst voor de volatiliteit van cryptocurrency’s, het gebrek aan praktische toepassingen en de prevalentie van fraude, ponzi-constructies en hacks bijdragen aan de onwil van het grote publiek om te investeren in de cryptocurrency-markt.

Ondanks het feit dat veel mensen negatieve ideeën hadden, waren er veel meer die het gebruik van crypto steunden. Onlangs bracht een lid van de gemeenschap het feit ter sprake dat de volatiliteit van Bitcoin dit jaar merkbaar minder was dan die van andere technologieaandelen.

De gebruiker stelde dat er al verschillende toepassingen voor cryptocurrencies zijn ontdekt, waaronder de vereenvoudiging van de internationale handel en het opstellen van juridisch bindende smart contracts. De inwoners van de gemeenschap gaven verschillende voorbeelden van frauduleuze activiteiten, waaronder enkele met betrekking tot onroerend goed, nepgoud en piramidespelen.

Op 13 oktober noemde de Britse politicus Nigel Farage het vaste aanbod van Bitcoin en de onkwetsbaarheid voor inflatie als verkoopfactoren voor de cryptocurrency. Hij deed dat door te zeggen dat deze eigenschappen Bitcoin immuun maken voor inflatie. Farage voorspelt dat in de komende twee tot drie jaar een belangrijke verandering in Europa zal plaatsvinden, die ertoe zal leiden dat Bitcoin daar als een vorm van valuta zal worden geaccepteerd.

China overweegt de mogelijkheid om een “Aziatische yuan” te lanceren om zich van de USD te ontdoen.

Een aan de Chinese regering gelieerde denktank heeft gepleit voor de invoering van een pan-Aziatische digitale munt als middel om Azië minder afhankelijk te maken van de Amerikaanse dollar.

Geleerden Liu Dongmin, Song Shuang en Zhou Xuezhi van de Chinese Academie van Sociale Wetenschappen (CASS) spraken in een online-nummer van het tijdschrift World Affairs van eind september hun overtuiging uit dat de invoering van een Aziatische yuan de afhankelijkheid van Azië van de Amerikaanse dollar zou verminderen.

Volgens de onderzoekers zou gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) het Aziatische token kunnen ondersteunen. Dit token zou worden gekoppeld aan een mandje van 13 verschillende valuta’s, tamelijk vergelijkbaar met de andere CBDC’s (Central Bank Digital Currencies) die tot nu toe zijn getest.

Volgens de auteurs van de studie zouden ook de valuta’s van de tien landen van de ASEAN, de Chinese yuan, de Japanse yen en de Zuid-Koreaanse won in de studie worden opgenomen.

Na meer dan 20 jaar van toegenomen economische integratie heeft Oost-Azië nu een sterke basis waarop de samenwerking met betrekking tot het monetaire stelsel van de regio kan worden gebouwd. Volgens de deskundigen die in de door de South China Morning Post bestudeerde publicatie worden genoemd, is de basis voor de ontwikkeling van de Aziatische yuan in de loop der tijd gelegd.

De onderzoekers van de publicatie zijn afkomstig van een denktank die bekend staat als het “Institute of World Economics and Politics” van CASS. Deze denktank heeft banden met de Chinese regering en met de partij die China op nationaal niveau controleert.

Om transacties te regelen, geld over te maken naar het binnenland en zich te beschermen tegen de stijgende inflatie in hun eigen land, wenden Zuidoost-Aziaten zich steeds meer tot de Amerikaanse dollar en, meer recentelijk, tot cryptocurrencies.

Slechts enkele weken voor een grote mijlpaal in China’s CBDC-proef verklaarde de Bank of China op 10 oktober dat haar e-CNY ongeveer 14 miljard dollar aan waarde had verhandeld, wat overeenkomt met 100 miljard yuan. De aankondiging werd gedaan.

De centrale banken van Thailand, Hong Kong en de Verenigde Arabische Emiraten nemen deel aan het Project Inthanon-LionRock grensoverschrijdende betaling CBDC project. Het onderzoek is gebaseerd op distributed ledger technology (DLT), wat staat voor gedistribueerde grootboektechnologie.

In de maand september verwerkte het platform dat bekend staat als “Multiple CBDC Bridge”, dat bij de proef werd gebruikt en onder toezicht stond van de Bank voor Internationale Betalingen, waardetransacties voor in totaal meer dan 22 miljoen dollar (BIS).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *