juli 16, 2024
Crypto NFT Nieuws

NFT’s Zullen Door Een Museum In Oekraïne Worden Gebruikt Om Kunstcollectie Te Bewaren

Naarmate de Web3-sector zich verder ontwikkelt, breiden de toepassingsmogelijkheden van non-fungible token (NFT) zich uit tot buiten de huidige trend om digitale kunstcollecties op een gesloten grootboek te bewaren. Maar zelfs op het gebied van kunst wordt de NFT-functionaliteit heroverwogen, zoals het geval was bij een museum in Oekraïne. Een voorbeeld hiervan is hier te vinden.

Volgens een verklaring van het Kharkiv Art Museum van 13 oktober is de Art without Borders NFT collectie momenteel te koop op de Binance NFT marktplaats.

Volgens de officiële verklaring zal de winst uit de verkoop van de 15 stukken die deel uitmaken van Art without Borders worden gebruikt voor “het behoud van de culturele geschiedenis van Oekraïne”.

Dit museum, een van de oudste van het land, herbergt ongeveer 25.000 uitzonderlijke kunstwerken van kunstenaars uit Oekraïne en andere delen van de wereld. Werken van bekende kunstenaars als Albrecht Dürer, Georg Jacob Johann van Os, Ivan Aivazovsky en Simon de Vlieger zijn te vinden in de NFT-collectie.

Lisa, hoofd van de NFT-afdeling bij Binance ” bieden gemoedsrust en veiligheid voor donateurs omdat alle transacties worden geregistreerd op blockchaintechnologie,” voegde hij eraan toe, en legde uit waarom NFT’s aantrekkelijk zijn in tijden van conflict, wanneer donoren op zoek zijn naar een veilige en zekere methode om geld te sturen.

Dit komt omdat donoren op zoek zijn naar een methode die zowel veilig als zeker is. Donaties via NFT’s worden gelogd, en als ze eenmaal zijn ingediend, kunnen ze niet meer worden gewist.

Daarna legde de manager van Binance verder uit dat de onveranderlijkheid van de blockchain het mogelijk maakt voor donateurs om de ontwikkeling van hun donaties in real time te bekijken.

Zo heeft het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen, om de digitalisering van een stuk uit zijn collectie met een geschatte waarde van miljoenen euro’s te vergemakkelijken, het stuk in kwestie van een token voorzien.

Het NFT bedrijfsmodel is ook toegepast op musea in de metaverse, zoals blijkt uit het feit dat de familie van Frida Khalo onlangs een tot dan toe onbekend kunstwerk aan het Decentraland museum heeft geschonken.

In en rond de stad Kharkiv is gedurende deze periode hevig gevochten als onderdeel van het voortdurende conflict tussen Oekraïne en Rusland. Hierdoor draagt de waarde van deze collectie bij tot het behoud van culturele artefacten die voor altijd verloren dreigen te gaan. Een voorbeeld hiervan zijn de culturele artefacten die in 2003 zijn gestolen uit het Nationaal Museum van Irak in Bagdad tijdens de historische plundering van dat museum.

Lisa Hij gelooft dat het door de combinatie van “het ontwikkelen van NFT-technologie en het langdurige culturele erfgoed van Oekraïne in de NFT,” mogelijk zal zijn om cultuur en geschiedenis in het echt na te bootsen.

Het gebruik van bijstand en niet-militaire vormen van verzet (NFT’s) heeft eerder plaatsgevonden in Oekraïne. De middelen die werden verkregen uit de verkoop van NFT’s werden gebruikt voor de restauratie van monumenten die tijdens het conflict waren beschadigd.

Het Oekraïense ministerie van Digitale Transformatie bouwde zijn eigen online NFT-museum I om belangrijke gebeurtenissen tijdens het conflict bij te houden.

Lisa Hij gaf het publiek zijn woord dat Binance niet-fiat valuta inspanningen zal blijven steunen die realistische en schaalbare antwoorden bieden op sociale problemen zoals “het behoud van de historische erfenis van Oekraïne”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *